Reasoning and Problem Solving - Time answers

- 1. Athens 5:20pm; Malaga 6:10pm; Berlin 7:05pm; Paris 8:45pm
- 2. 205 minutes

3.

Check in	17 minutes	8:42
Go through security	28 minutes	9:10
Have lunch	1 hour 20 minutes	10:30
Walk to gate	13 minutes	10:43
Board plane	9 minutes	10:52

- 4. 2 hours 27 minutes
- 5. No, Jack is incorrect. He would be 3 minutes early. 147 + 135 = 282 minutes 282mins = 4 hours 42 minutes. 9:20am + 4 hours 42 minutes = 2:02pm.
- 6. 21:32
- 7. 1 hour 47 minutes
- 8. Yes, Logan will catch the plane. Time = 13:02. 425 seconds = 7 minutes 5 seconds. 13:02 + 7 minutes = 13:09
- 9. No, Logan would miss his plane. 240 seconds = 4 minutes. 13:09 + 4 minutes = 13:13.
- 10. 7:30; 480 seconds
- 11. 368 pieces of luggage

12.

•	Α	08:18	13 minutes	08:31
	В	18:18	9 minutes	18:27
	C	04:26	6 minutes	04:32
	D	20:31	11 minutes	20:42

- 13. Florida 37 days; Tenerife 42 days; Majorca 53 days
- 14. Vancouver 9 weeks 6 days; Copenhagen 10 weeks 2 days; Helsinki 12 weeks 3 days
- 15. 53 days
- 16. 14th July
- 17. Lorraine 27 months; Daniel 3 years 6 months; Jaxon 68 months
- 18. Esme 36 months; Jameela 1 year 8 months; Archie 3 years 4 months.